Levensbloem Sticker 5 stuks

Levensbloem Sticker 5 stuks

Tap for gallery

€4,49


Product Informatie
Specificatie

√ De beste gecertificeerde leveranciers √ Voor 15.30u besteld morgen in huis!

De "Flower of Life" of "Bloem des levens":

Zij geldt als één van de krachtigste natuursymbolen uit de geometrie. Ze komt in verschillende vormen voor en is een oeroude metafoor voor de verbondenheid van alle leven in het universum. In veel wereldbeschavingen is deze ‘Flower of Life’ bekend.

Je kunt haar o.a. vinden in:                                    

  • het oude Egypte (tempel van Osiris in Abydos),
  • de Verboden Stad in China,
  • oude Israëlische synagogen en de kabbala,
  • Boeddhistische tempels,
  • kunstwerken uit het Midden-Oosten, al van 1500 vóór Christus.

De alchemisten uit de Middeleeuwen hebben zich bezig gehouden met deze geometrie. Ook Leonardo da Vinci heeft uitgebreid studie gedaan naar dit bijzondere geometrische patroon. De schrijver Melchizedeck heeft de Bloem des Levens in de jaren 80 van de vorige eeuw opnieuw onder de aandacht gebracht in New Age kringen. Maar nog altijd is het geheim van dit symbool niet volledig geopenbaard.

 

In de natuur zijn bloemen niet alleen een prachtige uiting van schoonheid, zij vormen ook de bron van zaden en bevruchting om nieuw leven voort te brengen. Daardoor wordt de bloem gezien als het symbool van nieuw leven en groei.  

De flower of life symboliseert de groei van al het leven. Men zegt dat de flower of life de blauwdruk bevat van de hele schepping. De levensbloem wordt gezien als de visuele expressie van de eenheid van alle creaties.

De flower of life symboliek vertaalt de schepping op zich, omdat het symbolisch uitgebeeld is als de bloem van een vruchtboom. Het draagt het zaad in zich en met de juiste voedingsbodem kan het weer opnieuw uitgroeien tot een boom.

 

In de Flower of Life zijn 19 cirkels opgenomen. In het patroon zitten de verhoudingen van de Gulden Snede. De Gulden Snede is een ontwerptechniek om de perfecte verhoudingen te krijgen. De Gulden Snede houdt heel in het kort in, dat de verhouding tussen de kortste lijn en de langste lijn in het ontwerp 1,618 bedraagt. Dit is het Griekse getal Fie.

Het principe is al zeer oud: voor de Egyptische Pyramides en Oud Griekse tempels is ook van deze methode gebruik gemaakt. De oorsprong ligt in de natuur zelf, want ook bij planten en bloemen en zelfs in het menselijk lichaam, zijn de verhoudingen van de Gulden Snede terug te vinden. De rekenkundige basis voor de Gulden Snede is de Middeleeuwse Fibonacci reeks van getallen. Daarbij wordt telkens het laatste getal bij het voorlaatste getal opgeteld, dus 0,1,1,2,3,5,8,13,21,34 etc. De onderlinge verhouding tussen deze getallen (met uitzondering van het begin van de reeks) is steeds 1,61. 

 

Symbolen zijn universeel, in alle culturen komen we ze tegen. Van het Flower-of-Life symbool wordt aangenomen dat het alle geometrie van het leven zoals wij het kennen op de planeet Aarde bevat. Het is een universeel symbool van energie, het leven en de verbinding tussen alle dingen.

 

De "Flower of Life" wordt ook gebruikt voor revitaliseren en stabiliseren van voedingsmiddelen. 

Product CodeSticker5
StaatNieuw

This field is required.
Top