Supplementen

Voedingssupplementen zijn stoffen die als aanvulling op de dagelijkse voeding ingenomen kunnen worden. Ze komen voor in de vorm van een tablet, kauwtablet of capsule. Er zijn ook supplementen in vloeibare of poedervorm. 

Er zijn verschillende soorten voedingssupplementen verkrijgbaar:   

  • Enkelvoudige vitaminesupplementen: Er zit één vitamine in deze vitaminesupplementen. Er zijn veel verschillende soorten beschikbaar. 
  • Gecombineerde vitaminesupplementen: Dit zijn gecombineerde vitamine- en mineralensupplementen. 
  • Multivitamines: Een multivitamine bevat de belangrijkste vitaminen en mineralen. Dit is een complete aanvulling op uw dagelijkse voeding.
  • Overige supplementen: Naast de vitaminesupplementen zijn er ook nog andere supplementen. Bijvoorbeeld met visolie of kruiden.

Hulpstoffen.

In supplementen zitten naast de werkzame stoffen ook hulpstoffen. Die stoffen zorgen dat het supplement langer houdbaar is, zijn een vulmiddel of geven een supplement een geur of een smaak. Wij gebruiken alleen merken waar wij vanuit onze natuurgeneeskundige praktijk achter kunnen staan, met zo min mogelijk hulpstoffen en al helemaal geen stoffen die slecht zijn. Er zijn voedingssupplementen waar bijvoorbeeld titanium dioxide in zit om het mooi wit te krijgen. Die komen er bij ons niet in en zullen wij niet verkopen.

94
Top